Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cancelarul German: UE nu trebuie să ajungă la un război comercial cu SUA

© AFP 2024 / Brendan Smialowski Merkel și Trump
Merkel și Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul german, Angela Merkel, speră că Uniunea Europeană nu va fi nevoită să replice la măsurile protecționiste ale Washingtonului.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Irlanda și Germania se pronunță împotriva măsurilor protecționiste și speră că UE nu va fi nevoită să reacționeze la noile taxe impuse de SUA, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unui briefing organizat cu omologul său irlandez la Berlin.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Merkel a obținut al patrulea mandat de cancelar după votul Bundestagului

Irlanda și Germania optează pentru un comerț liber.

”Nu ne dorim niciun fel de măsuri protecționiste și vrem să acționăm în cadrul sistemului internațional al OMC. Sperăm că nu vom fi nevoiți să reacționăm la taxele adiționale în privința cărora negociază comisarul european (Cecilia Malmström) cu administrația americană”, a spus Merkel.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat pe 8 martie un decret care prevede stabilirea unor taxe de import la oțel și aluminiu de 25 și 10 la sută. Casa Albă a declarat că SUA ar putea să scutească de această impozitare Canada, Mexic și alte state, care vor convinge Statele Unite că producția lor „nu mai amenință securitatea națională".

Merkel și Trump, îngrijorați de noile arme ale Rusiei>>>

Marți, Malmström  a confirmat că urmează să se întâlnească la Washington cu ministrul american al Comerțului, Wilbur Ross, pentru a negocia scutirea Uniunii Europene de taxele de import introduse de SUA pentru oțel și aluminiu.

Fluxul de știri
0