Primul accident fatal cu implicarea unui automobil autonom

© REUTERS / Beck DiefenbachAutopilot
Autopilot - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit The New York Times, incidentul a avut loc în preajma unei treceri de pietoni, iar în acel moment maşina se deplasa în regim autonom.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Un automobil cu sistem de pilotare automată al companiei Uber a lovit o femeie pe bicicletă în oraşul Tempe, Statele Unite ale Americii.

Dronă - Sputnik Moldova
Taxi zburător! Vezi aici primele imagini video

Femeia, în vârstă de 49 de ani, a murit din cauza traumatismelor primite. Astfel, acest deces devine primul oficial înregistrat în urma unui impact cu un automobil cu autopilot.

Autorităţile americane au declarat că în habitaclu se afla un şofer care are şi rolul de mecanic, potrivit programului Uber de teste. Însă acesta nu a reuşit la timp să preia controlul asupra autovehiculului. De menționat că, autopilotul celor de la Tesla (automobil semi-autonom) a cauzat ceva timp în urmă un accident fatal, însă în cazul mărcii Tesla este vorba de un automobil care oricum necesită prezența șoferului la volan pentru a activa sistemul de autopilot — în cazul mașinii autonome de la Uber, nu este nevoie de șofer.

Potrivit San Francisco Chronicle, poliţia nu a găsit o vină a maşinii cu autopilot în acest accident. Presa americană scrie că SUV-ul se deplasa în regim autonom cu o viteză de 61 de km/h. Victima a ieşit brusc pe carosabil şi drept rezultat sistemul nu a reuşit să reacţioneze instant la pericolul apărut.

Un șofer a făcut asta chiar la volan. Poliția l-a prins în flagrant>>>

Uber şi-a exprimat condoleanţele familiei persoanei decedate şi a decis să oprească toate testele cu maşini cu autopilot din toate oraşele americane până la investigarea tuturor circumstanţelor.

 

Fluxul de știri
0