Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi este o dată importantă legată de alegerile primarilor în Chișinău și Bălți

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
La 20 mai 2018 vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități, printre care în municipiul Chișinău și municipiul Bălți.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Din data de 21 martie începe perioada electorală pentru alegerile locale noi stabilite în șapte localități din țară pentru data de 20 mai. Informația a fost oferită în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova de către vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Rodica Ciubotaru.

Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии - Sputnik Moldova
EXCLUSIV: Președintele CEC a explicat când vor avea loc alegerile locale noi în Chișinău

La  20 mai 2018 vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârliţa, raionul Ungheni.

”Pentru alegerile locale din data de 20 mai, perioada electorală începe la 21 martie 2018”, a declarat vicepreședintele CEC. 

Comisia a constituit circumscripțiile electorale de nivelul doi pentru desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și de primar al municipiului Bălţi, cât și a circumscripțiilor electorale de nivelul întâi pentru alegerea primarilor în alte 5 localități, stabilite pentru data de 20 mai.  

CEC a dezvăluit când vor avea loc alegerile noi ale primarilor în Chișinău și Bălț>>>

CEC a acreditat și 31 de observatori naționali din partea Asociației obștești ”Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale noi din 20 mai.

 

Fluxul de știri
0