Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avizat: Iată cine vor fi excluși din componența Consiliului Superior al Magistraturii

© Photo : Facebook / Igor VremeaIgor Vremea
Igor Vremea - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de la Veneția a dat un aviz pozitiv la inițiativa legislativă privind amendarea Constituție în unele articole ce reglementează organizarea judecătorească.
Avizat! Cine nu se va mai regăsi in componența CSM

 

Deputatul Igor Vremea, care este membru al Comisiei Juridice Numiri și Imunități a Parlamentului, a precizat pentru studioul de radio Sputnik Moldova că, potrivit documentului, judecătorii vor fi numiți în funcție în condițiile legii, până la atingerea plafonului de vârstă de președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Șeful Statului va putea respinge o singură dată candidatura propusă de către CSM. O altă modificare, spune Igor Vremea, prevede că membrii CSM vor fi aleși sau numiți pentru un mandat de 6 ani, fără posibilitatea de a deține două mandate consecutive.

De asemenea CSM va fi constituit exclusiv din judecători aleși de Adunarea Generală a Judecătorilor și reprezentanți ai societății civile cu experiență în domeniul dreptului. Ministrul Justiției Procurorul General și Președintele CSJ vor fi excluși din componența CSM.

Fluxul de știri
0