Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce bărbații înșeală femeile: Explicația unui preot ortodox

© Facebook / Părintele Calistrat ChifaPărintele Calistrat Chifa
Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași pune degetul pe rană și spune de ce tot mai mulți bărbați dau dovadă de iresponsabilitate și schimbă femeile precum șosetele.

CHIȘINĂU, 19 mart — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași a vorbit creștinilor în una din ultimile sale predici despre desacralizarea statutului de bărbat. Iată ce spune ieromonahul:

”Desacralizarea statutului de bărbat. S-a degradat valoarea spirituală a demnităţii bărbăteşti în familia creștină și societate! Bărbatul nu mai are respect față de statutul de tată! Este asemeni cucului, rece și străin lăsându-și pui ici şi colo fără a-l interesa cum și cine îi creşte! Este o primă și mare ruşine la adresa unui tată, iresponsabilitatea! A doua rușine: bărbații schimbă femeile precum şosetele, tot o lipsa de demnitate spirituală și umană! Devine deranjant să-i auzi pe tătici spunând către soții: "Vai, cât te iubesc!". Ce să mai vorbim de iubire? Tu nu ești în măsură să îţi iubeşti copiii pe care i-ai zămislit, sângele şi carnea ta, şi mai uzezi de cuvântul iubire, doar pe o naivă o poți seduce băgându-o în seamă sau prefăcându-te că îi dai atenție! Iar atunci când o femeie ştie să pună la punct un bărbat, îi dă o lecţie de viaţă şi îl înţelepţeşte, trezindu-l din minciuna în care se complace!”, punctează părintele Calistrat.

Duhovnicul consideră că noi trebuie să ne îngrijorăm de degradarea aceasta morală a familiei, și socială, dar și spirituală prin devierea omului spre atitudini absurde.

Fluxul de știri
0