Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iarna nu se dă dusă. Ce surprize ne mai pregătește baba Dochia

© Photo : Primăria Larga, Briceni În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți oameni și mașini, printre care șase echipaje de la serviciul medical de urgență, au rămas blocate în această noapte în nămeți.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Pe toate drumurile din țară se circulă la această oră în condiții de iarnă. Potrivit datelor furnizate în această dimineață de Ministerul Economiei și Infrastructurii, drumurile naționale sunt practicabile, dar pe ele este ghețuș. Lucrările de deszăpezire continuă pe întreg teritoriul țării. 

”Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate pentru a se interveni urgent în caz de necesitate”, au anunțat responsabilii de la instituție.

În ultimele 24 de ore, salvatorii au scos din nămeți 32 de unități de transport, blocate pe drumurile din raioanele Rezina, Șoldănești, Ungheni, Dubăsari, Hâncești, UTA Găgăuzia, Edineț, Anenii Noi, Ialoveni, Nisporeni, Criuleni, Telenești, Cahul, Căușeni și municipiul Chișinău. Printre mijloacele de transport deblocate au fost și șase ambulanțe care au fost chemate la pacienți. 

Conform datelor operative ale companiei Gas-Natural Fenosa, la această oră nu sunt localități deconectate de la energia electrică.

Oamenii sunt rugați ca în situații de risc să apeleze serviciile 901, 902 și 903.  

Până pe data de 22 martie, în Moldova este în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii.  În perioada menționată se prevăd condiții meteo complicate. Până pe data de 20 martie vor cădea ninsori puternice, izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, pe drumuri va troieni. 

Temperatura medie s-a răcit brusc și se va situa cu 6-11 grade Celsius sub valorile normale climatice.


Fluxul de știri
0