Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce trebuie să faci dacă mai mulți medici ți-au pus diagnoze diferite

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Nu rare sunt situațiile când doi medici i-au pus două diagnoze diferite unui bolnav și atunci ne întrebăm pe cine să credem.
Ce trebuie să faci dacă diferiți medici ți-au pus diagnoze diferite

În acest sens i-am solicitat o opinie șefei Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică. Astfel, medicul a menționat că dacă ne pomenim în asemenea situații confuze atunci este necesar să solicităm întrunirea consiliului medical de la acea instituție medicală.

"În medicină există și hiperdiagnoze și hipodiagnoze, atunci când se exagerează ori nu este luată în calcul gravitatea stării bolnavului, iar eu în asemenea cazuri îi recomand pacientului să solicite să fie consultat de consiliul medical, întrucât este foarte simplu de a organiza un astfel consiliu medical, acolo se adună mai mulți specialiști și în cadrul acestor întruniri se iau decizii bune", a declarat Luminița Suveică în cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik Moldova.

Autor:Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0