Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unioniștii și pseudounioniștii sau cum dispare treptat curentul unionist

Abonare
Unioniștii declară că, pe 25 martie, va fi organizată cea mai mare manifestaţie unionistă din istoria Republicii Moldova, fapt pus la îndoială însă de unii analiști politici.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, Valeriu Ostalep, declară într-un interviu pentru studioul radio Sputnik Moldova că manifestațiile ce urmează să se desfășoare pe 25 martie, dar și altele organizate de unioniști, sunt coordonate de politicieni din Romania.

"Eu cred că există un grup de oameni din România pentru care această activitate le aduce dividende politice, iar celor care promovează ideea în Republica Moldova le aduce bani. Cunosc foarte bine cum în România sunt organizați oamenii să vină în Chișinău, zeci de autobuze sunt pregătite" a declarat Valeriu Ostalep.

Valeriu Ostalep afirmă că interesul de a promova ideea unionistă este mai mare în rândul unor deputați din România, care înțeleg că astfel pot obține un scor bun la alegeri. În Republica Moldova "sloganele unioniste au avut priză la public prin 2009, dar partidele ce promovau această idee și-au dezamăgit electoratul, curentul unionist încet, încet va dispărea."

Interlocutorul susține că partidele din Republica Moldova care se declară unioniste nu au nicio șansă să mai ajungă în următorul parlament. Mai mult decât atât, potrivit lui, cei care promovează slogane unioniste pierd tot mai mult teren în fața celor care susțin statalitatea Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0