Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tot mai mulți moldoveni vor să învețe limba chineză

© Sputnik / Miroslav RotariLilia Trifanova
Lilia Trifanova - Sputnik Moldova
Abonare
Chineza este una dintre cele mai dificile limbi, întrucât este nevoie să memorezi peste o mie de caractere unice. Cu toate acestea, moldovenii nu ezită să o învețe.
Tot mai mulți moldoveni vor să învețe limba chineză

La institutul "Confucius" de la Chișinău, dar și în alte localități unde acesta are reprezentanțe, moldovenii au oportunitatea de a învăța limba chineză de la profesori vorbitori nativi de limbă chineză la un preț simbolic, susține secretara institutului "Confucius" Lilia Trifanova.

Potrivit ei, peste 700 de tineri, copii și adulți studiază limba chineză. Unii renunță, alții au răbdarea și sârguința de a duce până la capăt ceea ce au început. Lilia Trifanova spune că orice doritor de a studia chineza poate depune actele la institutul "Confucius", întrucât procedura de admitere este una foarte simplă.

Totodată, Institutul nu oferă doar cursuri de limbă chineză, dar și activități culturale dedicate bucătăriei, caligrafiei, tradițiilor, medicinii și muzicii chineze, dar are și un program de burse pentru cei mai buni studenți.

„Bursa Institutului Confucius le oferă celor mai buni studenți posibilitatea de a participa la concursul internațional de competență a limbii chineze "Podișorul Chinezesc", la care pot câștiga o călătorie gratuită în China, precum și o bursă de studii în China", mai spune Lilia Trifanova.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0