Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vasile Moroșanu: În Republica Moldova mor talentele

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Morosanu
Vasile Morosanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cultura "moare", iar odată cu ea și talentele din țara noastră, spune maestrul Vasile Moroșanu.
Vasile Moroșanu: În Republica Moldova mor talentele

În cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik Moldova, șeful Secției Cultură, Turism și Sport din Anenii Noi, artistul poporului Vasile Moroșanu, a declarat că, din păcate, domeniul culturii în Republica Moldova este lăsat de izbeliște și nu este susținut de către stat, iar astfel mor talentele.

"La noi în țară ceva se întâmplă, dispare cultura la sate, dar vom regreta acest lucru peste câțiva ani. Mor satele, mor talentele din motiv că nu au susținere din partea celor care ne conduc", a declarat maestrul Vasile Moroșanu.

Totodată, artistul poporului menționează că există foarte mulți copii talentați în satele și orașele Republicii Moldova, însă aceștia nu au șansa de a-și afirma talentul, iar majoritatea din cei care ajung să o facă pleacă ulterior din Republica Moldova: fie peste Prut, fie în alte țări, întrucât propria țară nu le oferă nici o oportunitate pentru a-și dezvolta talentul.

Autor:Tatiana Cebotari 

Fluxul de știri
0