Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Obișnuiești să faci cumpărături online? Iată ce riști

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Ciuhrii
Veaceslav Ciuhrii - Sputnik Moldova
Abonare
Cumpărăturile online au devenit un trend în ultima perioadă de timp. Dar tot mai puțini știu ce riscuri există atunci când comanzi un produs de pe internet.
Obișnuiești să faci cumpărături online? Iată ce riști

Șeful-adjunct al Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorilor și Siguranță Operațională, de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor Veaceslav Ciuhrii a specificat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova, câteva dintre riscurile cumpărăturilor de pe internet.

„Sunt cazuri când nu a ajuns marfa comandată. Au fost achitate produsele, dar acestea nu au ajuns la destinatar. În contractele dintre cumpărător și distribuitor sunt de multe ori clauze abuzive. Se comandă marfa, spre exemplu un smartphone, în cazul în care este procurat de la noi, el dispune de garanție, ceea ce nu este atunci când cumperi pe internet", a spus Veaceslav Ciuhrii.

Potrivit lui, în ultima perioadă te timp, toți mai mulți oameni se plâng Agenției pentru Protecția Consumatorilor, pe produsele necalitative luate de pe internet. În acest caz, instituția nu se poate implica în soluționarea conflictelor, dacă platforma online de pe care a fost comandat produsul nu are reprezentanță în Republica Moldova.

 

 

Fluxul de știri
0