Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățeni ruși în Chișinău: Votăm pentru pace și stabilitate

Abonare
Deja de câteva ore, rândul din fața secției de votare din Chișinău nu se micșorează.

Nimic nu i-a oprit duminică pe cetățenii Federației Ruse care sunt stabiliți cu traiul în Moldova sau care se află aici în interes de serviciu să-și exprime opțiunea de vot la alegerile pentru președintele acestei țări.

În pofida ninsorii, poleiului, circulației cu dificultate a transportului, la secția de voatre din clădirea Centrului Rus de Știință și Cultură s-a prezentat un mare număr de alegători.

Голосование на выборах России в Кишневе - Sputnik Moldova
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, despre desfășurarea alegerilor

Aici se află singura secție de votare din Chișinău. Rândul celor care așteaptă să voteze este enorm. Deși fluxul de alegători se deplasează repede, în același timp sosesc noi și noi oameni. Prin urmare, rândul așa și nu se micșorează.

Oamenii au declarat corespondenților Sputnik Moldova că votează pentru o țară puternică, pentru pace și stabilitate.

Anterior, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat pentru Sputnik că la ora 12:00 prezența la urne constituia peste 34 mii de alegători.

„Președinții comisiilor de sector transmit că la ora 12:00 au votat 34 258 de cetățeni ai Rusiei. În comparație cu alegerile parlamentare (în Rusia — n. red.) din anul trecut, actuala cifră reprezintă 60% din acea prezență", a spus Muhametșin.

Alegerile pentru președintelui Federației Ruse din 18 martie se desfășoară la peste 97 de mii de secții electorale de pe teritoriul acestei țări și la peste 400 de secții organizate în alte 145 de țări.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, declarase anterior că Moldova se află pe locul doi după numărul de alegători din străinătate: 189 de mii. Cei mai mulți cetățeni ruși sunt înregistrați în Germania: 487 de mii, după care urmează Israel, Estonia, SUA și altele.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 20:00.

Fluxul de știri
0