Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii din Moldova și Ucraina, învățați cum să facă afaceri

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Pavel și Oxana Paladiciuc
Vladimir Pavel și Oxana Paladiciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din Republica Moldova și cei din Ucraina vor fi instruiți în cadrul unui proiect cum să-și inițieze propria afacere. În total, de acest suport vor beneficia 60 de persoane.
Tinerii din Moldova și Ucraina, învățați cum să facă afaceri

Managerul de proiect al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Oxana Paladiciuc a declarat în cadrul unei emisiuni realizată în studioul Sputnik Moldova că a fost nevoie de patru ani de muncă pentru a lansa acest proiect.

„La moment suntem la etapa de analiză a necesităților tinerilor. Pentru că atunci când ne referim la tineri vorbim despre categoria de vârstă 18-35 de ani. Necesitățile diferă, în funcție de experiența pe care o au tinerii, inclusiv experiența de viață. Respectiv, când vom avea acest studiu vom lucra mai intens la ceea ce ține de specificul instruirii, de modul de selectare a tinerilor", a mai spus Oxana Paladiciuc.

Potrivit ei, tinerii vor fi aleși pentru dorința de a deschide o afacere trans-frontalieră cu tinerii din Ucraina, sau în cooperare cu cealaltă parte. Reprezentantul organizației din Ucraina, Vladimir Pavel, a spus că tinerii din Ucraina sunt interesați de astfel de traininguri.

„Organizația noastră are o experiență de mai m mult de 10 ani în elaborarea proiectelor ce privește tinerii. Am avut și proiecte din domeniul culturii, din domeniul sportului, dar și educației. Iar acum avem și pe antrenoriat. Lucrăm foarte mult cu tineretul, ne bucurăm că avem o atracție foarte mare din partea lor", a declarat Vladimir Pavel.

Trainigul se va desfășura pe parcursul lunilor iunie, iulie și august, iar tinerii vor fi instruiți atât de antreprenori din Republica Moldova, cât și din Ucraina.

Fluxul de știri
0