Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forțele speciale americane, britanice, franceze, "implicate direct" în războiul din Siria

© AFP 2024 / DELIL SOULEIMANArmed men in uniform identified by Syrian Democratic forces as US special operations forces walk in the village of Fatisah in the northern Syrian province of Raqa on May 25, 2016
Armed men in uniform identified by Syrian Democratic forces as US special operations forces walk in the village of Fatisah in the northern Syrian province of Raqa on May 25, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Coaliția americană este "ilegitimă" din punctul de vedere al dreptului internațional și al Cartei ONU, a spus Lavrov.

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a condamnat prezența ilegală a trupelor de coaliție americane în Siria, spunând că forțele occidentale desfășurate pe teren reprezintă "o implicare directă în război".

"Există forțe speciale în Siria din SUA — nu o mai neagă — Marea Britanie, Franța și o serie de alte țări", a declarat Lavrov într-un interviu acordat radiodifuzorului de stat kazah, publicat sâmbătă pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei. "Astfel, nu este vorba despre un" război proxy ", ci mai degrabă o implicare directă în război", a subliniat diplomatul.

Coaliția americană este "ilegitimă" din punctul de vedere al dreptului internațional și al Cartei ONU, a spus Lavrov. "Dar suntem realişti şi înţelegem că nu vom lupta cu ei. Așadar, coordonăm acțiunile cel puțin pentru a preveni ciocnirile neintenționate. Armata noastră ține mereu legătura cu comandanții americani care conduc operațiunea pe teritoriul sirian", transmite RT.

Fluxul de știri
0