Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Pericol, revine potopul din primăvara lui 2017 – lapoviță, troiene, viscol

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
După câteva zile cu ploi şi temperaturi cu plus, vremea se schimbă radical în acest weekend: oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din casă.

CHIŞINĂU, 16 mart — Sputnik. Vremea continuă să fie instabilă și în următoarele zile. Potrivit serviciului Hidrometeorologic de Stat, din data de 17 martie intră în vigoare codul galben de schimbarea bruscă a vremi. Avertizarea este valabilă până în data de 20 martie. Sâmbătă vor cădea precipitații puternice de până la 15 litri pe metru pătrat, iar temperatura aerului, în timpul zilei, va fi de 15 grade cu plus.

Ulterior, în perioada 18-19 martie, ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare. Duminică și luni mercurul din termometre va coborî până la —6 grade Celsius în timpul zilei și —13 grade noaptea. În toată țară va viscoli puternic și se vor forma troiene.

Vântul va sufla cu o viteză de până la 20 de metri pe secundă. Temperaturile vor fi cu până la 11 grade sub valorile normale climatice pentru această perioadă. Oamenii sunt îndemnați să evite deplasările lungi cu mașina și plimbările în zonele în care sunt căzute fire de înaltă tensiune. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vremea se va încălzi treptat. Joi temperatura aerului va fi de până la trei grade cu plus.

 

Fluxul de știri
0