Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Națională, cu ochii pe piața de capital

© Photo : Serviciul de presă al BNMAlexandru Savva
Alexandru Savva - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat un set de măsuri pentru înființarea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare
Banca Națională cu ochii pe piața de capital

Potrivit legii, Consiliul de supraveghere al Depozitarului va întruni reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei, ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare, ai Ministerului Finanțelor și ai Bursei de Valori a Moldovei.

Consilierul guvernatorului BNM Alexandru Savva a declarat pentru studioul de radio Sputnik Moldova că Depozitarul Central Unic va putea spune cu exactitate în orice moment cine este proprietarul valorilor mobiliare și cum sunt transferate acestea între diferiți deținători.

Scopul de bază al creării DCU este să fie înființată o entitate care va garanta drepturile de proprietate asupra instrumentelor financiare. Funcțiile acestea la ora actuală sunt exercitate de mai multe instituții. Depozitarul va încerca să le cumuleze.

Noua instituție urmează să-și înceapă activitatea în a doua jumătate a anului și va oferi o platformă eficientă pentru stimularea pieței de capital, a mai spus consilierul guvernatorului BNM Alexandru Sava.

Fluxul de știri
0