Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gheretele din Parcul Afgan din sectorul Râșcani vor fi evacuate

© Sputnik / Miroslav RotariВетераны Афганистана
Ветераны Афганистана - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, această problemă a fost pusă de Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan.

CHIȘINĂU, 16 mart — Sputnik. Complexul Memorial „Feciorilor Patriei — Memorie Veșnică" trebuie să fie eliberat de punctele comerciale și locurile de distracție pentru copii.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu.

Agenții economici trebuie să-și evacueze pe cont propriu chioșcurile, frigiderele pentru apă și alte instalații cu destinație comercială.

Toate lucrările trebuie să fie încheiate peste două săptămâni, până la 1 aprilie. Dispoziția se referă și la unitățile comerciale dislocate în imediata apropiere de complexul memorial.

Годовщина ввода советских войск в Афганистан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chișinău au fost comemorați ostașii căzuți în Afganistan

În cazul în care proprietarii chioșcurilor nu se vor conforma dispoziției emise de administrația Capitalei, toate instalațiile vor fi evacuate forțat.

Primăria municipală a declarat că pe viitor autoritățile Capitalei nu vor mai elibera autorizații pentru activitate comercială pe teritoriul complexului memorial „Feciorilor Patriei — Memorie Veșnică" și în preajma acestuia.

Comercianților li se vor propune variante alternative. O nouă zonă de odihnă și distracții pentru copii va fi amenajată în perimetrul scuarului de pe adresa Bulevardul Moscovei, 21.

Problema respectivă a fost examinată acum o lună la întâlnirea conducerii Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan cu primarul interimar al Chișinăului.

Anterior, Mihail Mocan, președintele organizației veteranilor, a declarat pentru Sputnik că acest loc, devenit ca sfânt pentru mulți cetățeni din Chișinău și din întreaga Republica Moldova, s-a transformat într-un bâlci, fapt ce pângărește memoria celor căzuți la datorie, precum și onoarea și demnitatea veteranilor în viață ai războiului din Afganistan.

Fluxul de știri
0