Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație de urgență la Leova: 12 case riscă să se părăbușească

© Photo : Vitalie Postolache Alunecări de teren la Leova
Alunecări de teren la Leova - Sputnik Moldova
Abonare
În orașul Leova au loc alunecări de teren care îi îngrijorează pe locuitori

CHIȘINĂU, 16 mart — Sputnik. 12 case din orașul Leova riscă să fie înghițite de pământ. O porțiune din malul râului Prut se surpă, hăul înaintând tot mai mult și mai mult. Groapa a ajuns aproape de grădina unei gospodării. Reprezentanții administrației publice locale din Leova au declarat pentru Sputnik Moldova că pământul o ia la vale din cauza nivelului scăzut al apei din râu. În ultimii 20 de ani, potrivit specialiștilor, nivelul apei s-a micșorat cu cinci metri.

"Această problemă persistă de peste 20 de ani. Încă în 2016 a fost convocată o ședință la care au participat și reprezentanți din cadrul Ministerului Mediului din Romania. Atunci experții au analizat această situației și au venit cu o soluție — construcția podurilor din beton armat. Pentru aceste lucrări sunt necesare 30 de milioane de lei. Bani care în bugetul local nu sunt.", a declarat pentru Sputnik Moldova, primarul orașului Leova, Vitalie Gargăun.

© Photo : Vitalie Postolache Alunecări de teren la Leova
Alunecări de teren la Leova  - Sputnik Moldova
Alunecări de teren la Leova

Oamenilor, care locuiesc în apropierea groapei, le este frică să nu rămână pe drumuri. Terenul avariat este în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne și a autorităților publice locale. În acest caz au fost sesizați reprezentanții Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Interne care urmează să ia o decizie în acest sens.

Fluxul de știri
0