Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Lucinschi riscă să stea după gratii șase ani și jumătate

© Sputnik / Мирослав РотарьКирилл Лучинский
Кирилл Лучинский - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au cerut pedeapsă cu închisoare pentru fostul deputat Chiril Lucinschi, acuzat de spălare de bani în marele dosar al fraudelor bancare.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Fostul deputat Chiril Lucinschi riscă să stea în închisoare 6 ani și 6 luni. Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în care părțile și-au spus ultimul cuvânt. Procurorii au cerut pentru Chiril Lucinschi o pedeapsă cu închisoare de 6 ani și 6 luni cu executare, amendă de 27 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții de răspundere pe o perioadă de 4 ani. 

Zile negre pentru Chiril Lucinschi, îl pasc 10 ani de închisoare>>>

Procurorul de caz a mai cerut în instanță dispunerea procedurii de confiscare specială în mărimea contravalorii spălării sumelor de bani, de care a fost acuzat fostul deputat, printre care și a două terenuri și a unei case de locuit ce-i aparțin lui Chiril Lucinschi. 

Apărătorii lui Chiril Lucinschi au declarat că au prezentat pe parcursul judecării cauzei probe care răstoarnă total învinuirea adusă de acuzatorul de stat clientului lor. Avocații consideră pedeapsa pe care o solicită procurorul drept una ilegală, de altfel ca și învinuirea. Aceștia speră că instanța va lua o decizie de achitare pe numele lui Chiril Lucinschi. 

Chiril Lucinschi - Sputnik Moldova
Politică
Lucinschi pledează nevinovat, dar va mai sta 30 de zile în arest la domiciliu

Fostul deputat a fost reținut la 25 mai 2017. Acesta este învinuit de procurori de spălare de bani în mare dosar al fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank.

Dosarul se judecă acum în prima instanță. Judecătorii urmează să se întrunească într-o ultimă ședință pentru a anunța verdictul în dosarul fostului deputat.

Fluxul de știri
0