Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: SUA planifică o provocare pentru a bombarda Damascul

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaDamasc
Damasc - Sputnik Moldova
Abonare
SUA planifică organizarea unei provocări prin care să justifice un atac asupra cartierelor guvernamentale din Damasc, afirmă șeful Statului Major al forțelor armate ruse.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. SUA intenționează să profite de o provocare a insurgenților din Goutha Orientală pentru a ataca cartierele guvernamentale din Damasc, a anunțat șeful Statului Major al Forțelor Armate Ruse, Valeryi Gherasimov.

"Dispunem de informații veridice despre pregătirea de către insurgenți a înscenării utilizării armelor chimice de către trupele guvernamentale împotriva populației pașnice. În acest scop, din câteva regiuni ale Gouthei Orientale au fost aduși figuranți din alte zone — femei, copii și bătrâni, care ar urma să fie prezentați drept victime ale unui atac chimic", a spus generalul.

Potrivit lui, în această zonă se află activiștii Căștilor Albe și echipe de filmare, care dispun de echipament de transmisie video prin satelit.

Rusia NATO - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație - SUA adăposteşte în Siria teroriști

„Acest lucru este confirmat de identificarea unui laborator de producere a armelor chimice în localitatea Aftriss, eliberat de sub controlul teroriștilor", a subliniat Gherasimov.

Potrivit generalului, după această provocare, SUA intenționează să acuze Damascul de utilizarea armelor chimice și să prezinte „dovezi" a unor decese în masă printre civili din cauza guvernului sirian și "conducerea Rusiei, care îl susține".

Drept măsuri de răspuns, a menționat Gherasimov, Washingtonul planifică să bombardeze cartierele guvernamentale ale Damascului.

Șeful Statului Major a amintit că acum în Damasc se află consilieri militari ruși, reprezentanții centrului de reconciliere a părților aflate în conflict și polițiștii militari.

Lavrov: Este inacceptabilă divizarea teroriștilor în buni și răi>>>

Săptămâna trecută viceministrul Afacerilor Externe al Siriei, Faisal Mekdad, a anunțat despre o planurile insurgenților din Goutha Orientală de înscenare a unui atac cu arme chimice.

„Teroriștii Tahrir al-Sham intenționează să sacrifice câteva femei, în scopul unui atac informațional", a menționat diplomatul.

În același timp, el a reamintit că Siria niciodată nu a împiedicat comisia Organizației pentru interzicerea armelor chimice să-și realizeze investigații pe teritoriul țării.

Fluxul de știri
0