Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo: Cod Roșu de inundații. Vezi unde este potopul

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În urma precipitațiilor din ultimele ore și a apei rezultate din topirea zăpezii, în România a fost emisă alerta Cod Roșu de inundații, fiind posibile căderi de stânci și revărsări de râuri.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Meteorologii moldoveni au anunțat pentru astăzi precipitații sib formă de ploaie în toată țara și valori termice maxime de +8..10 grade Celsius. Mîine ploile vor conteni, însă vor reveni în zilele următoare. Spre sfârșitul săptămânii, acestea ar putea trece în lapoviță, însă nu vor fi importante cantitativ.

În țara vecină însă a fost emisă avertizare Cod Roșu de inundații, valabilă pentru 14 martie între orele 10:55 și 18:00. Astfel, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a lansat alerta Cod Roșu de inundații, cu fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Potrivit INGHA, „ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe Râul Negru — aval confluență râul Tărlung — amonte confluență râul Olt, judeţele Covasna și Brașov”.

Bazine afectate: Râul Negru — aval confluență râul Tărlung — amonte confluență râul Olt.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost inchisa circulatia pe DN13C.

De asemenea, pe DN10, KM87+100, blocuri uriașe de piatră au căzut pe carosabil în această dimineață. O echipă a DRDP București s-a deplasat cu utilaje și a deblocat drumul.

Fluxul de știri
0