Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova

© REUTERS / Phil NobleBritain's Prime Minister Theresa May's launches her election manifesto in Halifax, May 18, 2017.
Britain's Prime Minister Theresa May's launches her election manifesto in Halifax, May 18, 2017. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Britanie anunță că, în legătură cu otrăvirea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, suspendă dialogul cu Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Marea Britanie a întrerupt relațiile bilaterale cu Federația Rusă în legătură cu intoxicarea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, inclusiv își retrage invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, de a vizita Londra, a declarat premierul Theresa May în cadrul ședinței parlamentului britanic.

Londra acuză Moscova de otrăvirea lui Skripal și a fiicei acestuia.

”După acest incident scandalos nu mai putem păstra relațiile la același nivel. Iată de ce întrerupem orice contacte bilaterale la nivel înalt, inclusiv retragem invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a spus May.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: UE se extinde în baza ultimatumurilor

Totodată, Marea Britanie expulzează din țară 23 de dipomați ruși.

May a anunțat de asemenea că oficialii britanici și membrii familiei regale nu vor merge la Campionatul Mondial de Fotbal care urmează să aibă loc în vara acestui an în Rusia.

Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că toate acuzațiile legate de implicarea Moscovei în asasinarea lui Skripal sunt absurde, menționând că Rusia este gata să coopereze cu Marea Britanie în acest caz, în cazul în care Londra își va respecta angajamentele asumate în cadrul Convenției de interzicere a armelor chimice.

Acesta a subliniat că Rusia nu a primit din partea Londrei niciun fel de solicitări, pe care Marea Britanie are obligația să le expedieze în conformitate cu convenția cu privire la interzicerea armelor chimice, reamintind că țara care este acuzată de producerea armelor chimice are dreptul să obțină mostre ale acestei substanțe.

Potrivit lui Lavrov, Rusia a cerut oficial Londrei să-i ofere accesul la materialele din dosarul lui Skripal, precum și la substanța cu care se presupune că a fost intoxicat.

Fluxul de știri
0