Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât curaj au polițiștii: Îi vor amenda sau nu pe judecătorii care au parcat pe trotuar?

© Sputnik / Miroslav RotariMașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Corb la corb nu scoate ochii. Polițiștii de Patrulare trebuie să decidă dacă îi vor amenda sau nu pe judecătorii care sunt angajați ai Judecătoriei Centru din Capitală și au parcat pe trotuar.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Inspectoratul General de Patrulare a anunțat că s-a autosesizat în cazul șoferilor care și-au parcat mașinile chiar pe trotuar în fața Judecătoriei Centru a Capitalei.

"Cazul a fost înregistrat la Brigada de Patrulare, care ulterior va stabili încălcările comise de către conducătorii auto", au anunțat responsabilii din cadrul Inspectoratului de Patrulare.

Grupul civic StopHam Moldova a plasat pe Facebook un film în care arată că mai mulți șoferi și-au parcat mașinile luxoase, fără nicio remușcare, chiar pe trotuarul din fața Judecătoriei sectorului Centru a Capitalei. Vom menționa că Judecătoria Centru se află chiar în buricul târgului, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, chiar peste drum de Parlament. Iar mulți dintre șoferii care au parcat în acest mod impertinent, manifestând lipsă totală de respect față de pietoni și față de lege, sunt judecători.

Acum rămâne să vedem dacă polițiștii de Patrulare îi vor amenda pe respectivii judecători, așa cum au promis, sau doar pe șoferii care nu sunt judecători, ci doar "clienții" lor, adică părți într-un litigiu.

Chiar suntem curioși: după ce au anunțat că toți șoferii ce au parcat neregulamentar în fața Judecătoriei Centru vor fi amendați, polițiștii de Patrulare vor anunța și câți judecători și-au luat amendă? Sau oamenii legii se vor face că plouă, dat fiind că judecătorii, în Republica Moldova, fac parte din casta intangibililor?

Fluxul de știri
0