Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va fi dat startul campaniei electorale. Ce spune CEC

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Ciubotaru
Rodica Ciubotaru - Sputnik Moldova
Abonare
La 21 martie începe perioada electorală. Vor fi constituite 7 consilii electorale de circumscripție care vor dirija activitatea a circa 375 de birouri electorale ale secțiilor de votare.
Când va fi dat startul campaniei electorale. Ce spune CEC

În municipiul Chișinău vor fi constituite aproximativ 307 birouri electorale, la Bălți vor fi constituite 59 de birouri electorale și respectiv 9 birouri electorale în celelalte localități. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Rodica Ciubotaru, pentru radio Sputnik Moldova.

Referitor la devizul de cheltuieli, pentru turui 1 și 2 pentru Chișinău sunt prevăzute 13 milioane 650 de mii de lei, pentru Bălți au fost alocate 2 milioane 720 de mii de lei.

În municipiul Chișinău sunt așteptați la urnele de vot peste 630 de mii de alegători, iar la Bălți — 110 mii de alegători. Informații mai exacte privind numărul de alegatori vor fi oferite cu 25 de zile înainte de alegeri.

Primarii care vor fi aleși pe 20 mai își vor exercita mandatul până la alegerile locale generale, programate pentru vara anului 2019, a mai precizat vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru.

Fluxul de știri
0