Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Grupuri criminale internaționale, în Moldova: moldoveni, români, spanioli

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup criminal intenționa să treacă frontiera cu două milioane de țigări ascunse într-o semiremorcă cu zahăr.

CHIȘINĂU — 13 mart, Sputnik. O nouă grupare criminală specializată în contrabandă cu țigări a fost deconspirată de polițiștii de frontieră și vameși la punctual de trecere Sculeni. Potrivit poliției, este vorba de doi cetățeni români, trei spanioli și doi moldoveni — un bărbat de 75 de ani și o femeie de 38.

La începutul lunii martie, membrii grupului s-au întâlnit în Moldova pentru a pune la punct schema frauduloasă. Potrivit înțelegerii, spaniolii au cumpărat două milioane de țigări din țara noastră și voiau să le treacă ilegal peste frontieră. Ei au ascuns țigările într-o semiremorcă cu zahăr. 

Valoarea țigărilor este de un milion de lei, iar dacă acestea ar fi trecut frontiera Republicii Moldova şi ar fi fost vândute în Spania, valoare lor s-ar fi ridicat la 120 de mii de euro sau două milioane de lei. Polițiștii au urmărit grupul criminală mai mult timp, iar când voiau să treacă frontiera au fost reținuți în flagrant. Dacă li se va demonstra vinovăția, indivizii riscă până la 10 ani de închisoare și amendă de până la 500 de mii de lei.

Fluxul de știri
0