Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un fost deputat a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de Patrie

© Sputnik / Мирослав РотарьParlamentul RM
Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Abonare
Urmărirea penală a fost exercitată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Fostul deputat Iurie Bolboceanu este bănuit că ar fi fost racolat de către un ofițer al Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Astfel, se presupune că, în perioada 05 octombrie 2016 — 17 martie 2017, condamnatul ar fi avut mai multe întâlniri și discuții cu un ofițer GRU, livrându-i informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

Închisoare - Sputnik Moldova
Incredibil! Un tânăr a fost condamnat din cauza unui „colet poștal"

Informațiile furnizate de către inculpat constau în date privind strategiile și tacticile unor reforme legislative naționale de importanță majoră, acumulate de la figuri politice decizionale, date personale și vulnerabilități ale persoanelor cu funcții înalte în stat, evoluția tactică a acțiunilor de implementare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

„Au fost stabilite elemente certe ale acțiunilor și practicilor unui serviciu străin de spionaj, exprimate prin efectuarea întâlnirilor sistematice și clandestine, aplicarea metodelor și tehnicilor speciale”, au declarat pocurorii.

Fostul deputat a fost condamnat la 14 ani privațiune de libertate, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 4 ani.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

Fluxul de știri
0