Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greșeala care i-a costat viața: Polițiștii trag un semnal de alarmă

© Sputnik / Miroslav Rotarмашины полиции
машины полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor care au avut loc pe drumurile din țară în cele patru zile de odihnă

CHIȘINĂU, 12 mart — Sputnik. Moldovenii nu ezită să urce băuți la volan sau să depășească limita de viteză, chiar dacă amenzile pentru astfel de încălcări au crescut mult în ultima perioadă. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în perioada șapte — 11 martie, pe șoselele din țară s-au produs 16 accidente rutiere în care au murit două persoane, iar alte 17 au suferit diverse traumatisme. În total, în această perioadă, peste 3 000 de șoferi au încălcat regulile de circulație rutieră. Dintre aceștia, 2 143 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alți 77 au urcat în stare de ebrietate la volan.

De asemenea, angajații INP au desfășurat activități de identificare a conducătorii auto care se eschivează de la răspundere contravențională pentru încălcările prevederilor RCR. Astfel, polițiștii de patrulare au verificat, prin intermediul aplicației mobile E-DATA, peste 1 500 de autoturisme. În urma acestor acțiuni au fost întocmite peste 100 de procese verbale pentru depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și lipsa reviziei tehnice a mașinii.

 

Fluxul de știri
0