Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Detalii şocante în сazul jurnalistei ucise cu cruzime şi aruncate în mare

© REUTERS / Peter ThompsonEl submarino Nautilus
El submarino Nautilus - Sputnik Moldova
Abonare
Crima oribila a avut loc în august 2017. Cadavrul decapitat şi dezmembrat al jurnalistei Kim Wall a fost descoperit în largul coastelor daneze.

CHIŞINĂU, 11 mart — Sputnik. La Copenhaga a început procesul împotriva inventatorul danez Peter Madsen, acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall.

Crima odioasă a zguduit Danemarca în august 2017. Atunci, în largul coastelor daneze a fost descoperit trunchiul fără cap și fără membre al jurnalistei. Poliția din Danemarca era de părere că cadavrul a fost mutilat deliberat, pentru ca tânăra să nu poată fi identificată.

Jurnalista Kim Wall (30 de ani) fusese văzută ultima oară pe 10 august, când a plecat să facă un reportaj despre un submarin al inventatorului danez Peter Madsen, însă nu s-a mai întors.
Madsen a afirmat iniţial că a lăsat-o pe aceasta în siguranţă la mal, ulterior însă a recunoscut că a aruncat-o pe jurnalistă în mare, după ce Kim Wall ar fi suferit un accident mortal la bordul submarinului.

La costa de Nigeriast - Sputnik Moldova
Descoperire macabră: Cadavrul dezmembrat și decapitat al unei jurnaliste

Inventatorul danez îşi susţine nevinovăţia în cadrul procesului, afirmând în continuare că moartea jurnalistei „a fost cauzată de un accident", a anunţat avocatul suspectului, citată de Agerpres. Madsen este în arest preventiv începând din data de 12 august 2017.

Între timp, au ieşit la iveală alte detalii şocante în acest caz, comunicate de o fostă iubită a lui Peter Madsen.

Astfel, aceasta a declarat că inventatorul i-ar fi comunicat că plănuia o crimă, informează digi24.ro, care citează publicaţia Wired.

Ulterior, după asasinarea jurnalistei, Madsen i-ar fi trimis mai multe mesaje fostei sale partenere, spunându-i că a ucis pe cineva la bordul submarinului său, Nautilus.

Femeia a explicat că nu a luat în serios mesajele lui Peter Madsen, în care bărbatul i-ar fi explicat detaliat cum va decurge crima, aspectele sinistre legate de hăcuirea trupului și descotorosirea de cadavrul tranșat. Credea că nu e vorba decât de umorul sadic al inventatorului.

Din relatările femeii reiese că, de fapt, Kim Wall ar fi fost o pradă aleatorie în capcana lui Madsen, care nu intenționa să ucidă o anumită persoană, ci să comită o crimă cu o victimă aleasă la întâmplare.

Potrivit dovezilor obținute de procurori, inventatorul danez a torturat-o pe jurnalista Kim Wall, înainte să o ucidă.

Fluxul de știri
0