Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii moldoveni, într-o misiune importantă în Italia

© Sputnik / Miroslav Rotariсмурд
смурд - Sputnik Moldova
Abonare
Un echipaj SMURD cu o ambulanță de terapie intensivă urmează să aducă din Italia o moldoveancă ce suferă de o maladie care a făcut complicaţii.

CHIŞINĂU, 10 mart — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, un echipaj SMURD a pornit în această dimineaţă către Italia, pentru a prelua și a aduce în țara noastră un pacient, cetățean al Republicii Moldova.

Solicitarea pentru transport asistat de către un echipaj SMURD a fost făcută de către rudele unei femei în vârstă de 59 de ani, care este bolnavă şi a fost internată într-un spital din Italia.

„Astfel, un echipaj SMURD cu o ambulanță de terapie intensivă din cadrul IGSU, va prelua pacienta dintr-un spital din Brescia, Italia și o va asista medical pe parcursul drumului", a precizat instituţia.

La revenirea în țară, femeia va fi internată într-un spital de profil din Chișinău, unde va avea parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Corpurile neînsuflețite ale moldovenilor decedați în Rusia, aduse acasă – VIDEO>>>

Inspectoratul precizează că până acum au fost înregistrate peste 12 astfel de intervenții SMURD, care transportă și asistă medical cetățeni ai RM, aflaţi în alte țări, pentru a avea parte de îngrijiri medicale ulterioare în țara noastră.

Fluxul de știri
0