Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai mulți moldoveni suferă de de boli mintale. Ce se întâmplă ?

CC0 / whoismargot / sadnessМужчина в депрессии, фото из архива
Мужчина в депрессии, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Trăim o adevărată epidemie a bolilor mintale. Anxietatea, nevrozele, fobiile sunt tot mai des întâlnite. Deocamdată statul nu poate gestiona situația, este de părere doctorului în psihologie Gholammali Mohammadifard.

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik, Dumitru Chitoroagă. Potrivit datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, circa 300.000 de moldoveni suferă de depresie. În ultimii ani au fost create peste 40 de centre de sănătate mintală însă, potrivit specialiștilor, acestea deocamdată nu oferă un randamentul scontat.

"Totul este doar la nivel de proiect. Nu putem vorbi despre anumite rezultate în acest sens. Oamenii suferă din cauza societății, a mediului în care sunt educați. Am moștenit o mentalitate care ne deformează ca personalități", a declarat dr Gholammali Mohammadifard în cadrul unei emisiuni radio Sputnik Moldova.

Le plângi de milă. Ce pățesc bolnavii externați din spitalele de psihiatrie>>>

Potrivit estimărilor făcute de psihologi, fiecare a treia persoană din Republica Moldova suferă de anumite probleme de ordin psihic, fie în formă ușoară, fie sunt într-o etapă mai avansată a nevrozelor. Consultația la medicul psiholog trebuie să devină una obligatorie în astfel de cazuri.

Fluxul de știri
0