Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât scot din buzunar părinții care își dau copilul la o școală privată?

© Sputnik / Miroslav RotariTatiana Balan și Viorica Negrei
Tatiana Balan  și Viorica Negrei - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală numărul instituțiilor de învățământ private crește vertiginos în ultimii ani. Părinții își doresc să le ofere copiilor o educație selectă.
Cât scot din buzunar părinţiii care îşi dau copilul la o şcoală privată ?

Condițiile proaste din școlile şi grădinițele de stat, atitudinea profesorilor care nu sunt motivați, dar și metodele de predare sunt factorii de bază care îi determină pe părinți să opteze pentru o şcoală cu taxă de şcolarizare.

"Opțiunea pentru instituțiile private nu mai este un moft, ci o necesitate. Tot mai mulţi părinţi cu venituri mici aleg să plătească pentru educaţie. La o grădiniţă taxa anuală variază de la 150 la 500 de euro. La o şcoală privată se achită o taxă de 4.000 de euro anual", a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova, Tatiana Balan, coordonatoare de programe în cadrul unei instituţii private.

De cealaltă parte, şefa Direcţiei Generale Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport, Viorica Negrei, este de părere că nu se ştie cu ce se va termina această aventură a sectorului privat.

"Părerile sunt împărţite, avem şcoli de stat cu rezultate foarte bune şi şcoli private cu performanţe modeste. Diferenţa pregnantă dintre cele două tipuri de instituţii sunt condiţiile şi salariile motivante pentru profesori", a conchis Viorica Negrei.

Fluxul de știri
0