Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța continuă. Cum va fi vremea pe 9 martie

© Sputnik / Rodion ProcaPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Vreme mohorâtă, cu ploi ușoare și temperaturi de până la 13 grade Celsius se anunță pentru ziua de vineri, 9 martie.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Zi mohorâtă se anunță de dimineață în Moldova. Ziua de vineri, 9 martie, a început cu ploi ușoare pe aproape întreg teritoriul țării. Meteorologii anunță că acestea vor conteni pe parcursul zilei și se vor menține doar în raioanele de nord ale republicii. 

În schimb, vom avea temperaturi ridicate care vor ajunge până la 11 grade în nordul țării, 12 – în centru și 13 grade – în sudul republicii. 

Vântul va sufla din direcția Sud-Vest, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă. 

Зима погода снег снегопад метель непогода метео Iarnă meteo vreme zăpadă viscol nameți - Sputnik Moldova
Schimbare bruscă a vremii: Vezi cum va fi timpul până la sfârșitul săptămânii

Atenție însă pentru persoanele care au decis să meargă în această zi de odihnă la pescuit. Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține în vigoare avertizarea de cod galben de dezghețare a gheții de pe lacuri și râuri. 

În legătură cu încălzirea bruscă a vremii, în bazinele acvatice și în râurile din țară, se prognozează distrugerea gheții, iar pe unele sectoare de râu se va produce scurgeri a sloiurilor de gheață. Gheaţa este subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, ieșirea pe ea prezintă pericol. 

De asemenea, se prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale. Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

Bugetarii vor avea în acest an patru minivacanțe>>>

Bugetarii din Moldova se află într-o minivacanță până luni, 12 martie. Începând cu data de 8 martie și până la 11 martie inclusiv, aceștia se bucură de patru zile de odihnă. 


Fluxul de știri
0