Alarmant: Pericolul care se abate asupra Pământului: Mutațiile ecologice

© East News / Gerard LaczOzone-friendly chemicals
Ozone-friendly chemicals - Sputnik Moldova
Abonare
Dat fiind că provin din 184 de state ale lumii, semnatarii avertismentului reprezintă, practic, întreaga comunitate științifică mondială

CHIȘINĂU, 09 mart — Sputnik. Textul manifestului a fost publicat în revista BioScience și caută să atragă atenția asupra mutațiilor ecologice extrem de alarmante.

Dacă primul "Avertisment…", emis în 1992, a fost produsul unui consens între 1,7 mii de savanți, inclusiv laureați ai premiului Nobel, acum cifra semnatarilor a crescut spectaculos.

Încă cu un sfert de secol în urmă savanții aveau certitudinea că populația planetei urmează făgașul confruntării cu natura.

Gunoaie - Sputnik Moldova
Dezastrul ecologic din România, surprins într-o poză devenită virală pe Facebook

Ei și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu gravele urmări pe care le au și le vor avea pe viitor subțierea stratului de ozon, distrugerea faunei și florei oceanelor, dispariția pădurilor, schimbările climatice.

Acum, în 2017, se constată că situația nu s-a ameliorat, dimpotrivă, o serie de probleme ecologice s-au accentuat. Unul dintre puținii pași înainte a fost reducerea emisiilor nocive pentru scutul de ozon.

"Curând poate fi prea târziu pentru a schimba cursul și a părăsi traiectoria descendentă. Trebuie să înțelegem, atât în viața cotidiană, cât și la nivelul instituțiilor de stat, că Terra, cu toată viața care există pe ea, este unica noastră casă", subliniază semnatarii "Avertismentului pentru Omenire".

Fluxul de știri
0