Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ruslan Codreanu: Doar trei minute durează să-ți înscrii online copilul la grădiniţă

© Sputnik / Miroslav RotariRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Doar trei minute durează să-ți înscrii copilul la o grădiniță din Chișinău. Asta, datorită platformei online www.egradinita.md, care este funcțională de la începutul acestui an.
Ruslan Codreanu: Doar trei minute durează să-ți înscrii online copilul la grădiniţă!

Viceprimarul Chișinăului Ruslan Codreanu spune că noul sistem economisește timpul părinților și elimină corupția din procesul de înscrierea a micuților la instituțiile preșcolare.

 „Astăzi, înainte de a veni la emisiune, am verificat platforma, mi-a luat exact trei minute ca să înregistrez copilul, să primesc e-mail-ul, să confirm că am primit e-mail-ul și să primesc numărul de înregistrare", a declarat Ruslan Codreanu într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova.

Platforma oferă posibilitatea nu doar de a înscrie copilul la grădiniță, dar și de a-l transfera de la o instituție preșcolară la alta, precum și de a verifica mersul procesului. 

 „Dacă înainte se scria cu creionul în registre, după care se intervenea cu pixul pentru a schimba numele copilului, astăzi, aceste acțiuni nu mai sunt posibile. Fiecare om poate să acceseze platforma „egrădiniță”, să vadă lista, să vadă cum merg înscrierile în grădiniță, iar dacă cineva a trecut fără rând, el este văzut", dă asigurări viceprimarul.

Cert este că, de la o zi la alta, platforma este tot mai accesată de către locuitorii capitalei.

„Dacă anterior, aproximativ 3000 de persoane accesau platforma lunar, în ultimele două luni avem peste 10 mii de accesări pe lună. Este un interes sporit al oamenilor, ceea ce mă bucură", adaugă Ruslan Codreanu. 

Așa se face că în două luni de când platforma este funcțională, peste 2500 de copii au și fost înscriși la instituțiile preșcolare.

„Chiar dacă platforma „egrădiniță" a fost lansată în septembrie 2017, site-ul nu era funcțional. El a început să fie funcțional abia la începutul acestui an", a subliniat Ruslan Codreanu.

Acum, autoritățile își propun să facă posibilă accesarea platformei și de pe telefonul mobil, astfel încât, orice părinte să-și poată înscrie sau transfera copilul de la o grădiniță la alta atunci când are timp liber, indiferent că se află la serviciu, în transport sau la o pauză de cafea. 

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0