„Farfuria zburătoare” a aterizat: Oferă o perspectivă spectaculoasă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un hotel spectaculos în formă de farfurie zburătoare va oferi o perspectivă de 360 de grade asupra unuia dintre cei mai mari ghețari din Norvegia.

BUCUREŞTI, 8 mart — Sputnik, Doina Crainic. Hotelul va fi primul care va folosi standardele în ceea ce priveşte eficienţa energetică în Arctica.

Svart, hotelul ultramodern, construit la poalele ghețarului Svartisen, în apele limpezi ale unui fiord arctic, va deveni primul din lume proiectat după standardele de eficienţă energetică, potrivit site-ului de prezentare a acestuia.

Svart va fi construit parțial pe uscat și parțial pe coloane așezate pe fundul fiordului, oferind aproape o senzație „de transparenţă", ceea ce este un punct de atracţie, având în vedere că este situat într-o zonă unde turiştii pot vedea „soarele de la miezul nopții".

Atunci când hotelul de 15.000 de metri pătrați va fi finalizat în 2021, nici o autostradă nu va conduce către acesta. Pentru a vizita hotelul, turiștii vor trebui să folosească o barcă, una neutră din punct de vedere energetic.

​Scopul este de a construi un hotel care să lase o amprentă minimă asupra mediului natural. Hotelul va consuma cu 85% mai puțină energie în comparație cu hotelurile existente şi va fi primul de acest tip. Energia solară va fi suficientă atât pentru construcția clădirii, cât și pentru funcţionarea sa viitoare.

Svart a fost proiectat de biroul norvegian de arhitectură Snøhetta în colaborare cu operatorul turistic Arctic Adventure din Norvegia. Svart va fi primul hotel situat într-un climat arctic.

​„Construirea [hotelului] într-un mediu atât de prețios presupune respectarea anumitor obligații în ceea ce privește păstrarea frumuseții naturale și a faunei și florei locului. Pentru noi este important să construim o clădire sustenabilă care va lăsa o amprentă minimă asupra mediului în acest frumos cadru natural nordic", a declarat, într-un comunicat de presă, Kjetil Trædal Thorsen de la Snøhetta.

Forma circulară a hotelului ultramodern va oferi o privelişte spectaculoasă asupra fiordului. Totuşi, arhitecții au recunoscut că forma este inspirată de construcţiile locale de coastă, în special de cabinele de pescari locale.

​Sălile hotelului, restaurantele și terasele vor fi plasate astfel încât să beneficieze la maximum de energia solară. Acoperișul hotelului va fi acoperit de panouri solare produse local. O mare parte a clădirii va fi făcută din lemn, ceea ce înseamna mai puține emisii de gaze cu efect de seră.

Fluxul de știri
0