Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Acțiune comună București-Chișinău: Sunt vizați toți moldovenii cu pașapoarte românești

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
A fost inițiat un sistem de alertă, prin SMS, care îl atenționează pe posesor că documentul său este pe cale să expire.

Deținătorii de pașapoarte românești care au comunicat la depunerea cererii un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informați că le expiră pașaportul, cu una până la trei luni înainte de expirare. Sistemul de notificare a devenit funcțional începând de astăzi.

Pentru SMS-urile transmise posesorilor de pașapoarte din România va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate — Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAȘAPOARTE. În luna martie vor primi un SMS de notificare cetățenii cărora le-a expirat pașaportul în ultimele 6 luni.

„Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)", acesta va fi textul mesajului.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie — E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

Fluxul de știri
0