Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă la Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Zumbreanu oferă detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьБогдан Зумбряну
Богдан Зумбряну - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, care a fost creată recent, se confruntă cu lipsa personalului calificat în domeniul urmăririi penale și efectuării investigațiilor financiare.
Ce se întâmplă la Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Zumbreanu oferă detalii

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat pentru radio Sputnik Moldova că, după ce Parlamentul a extins competențele și atribuțiile ARBI, numărul angajaților va trebui majorat până la 35 de persoane, bugetul fiind de 12 milioane de lei.

O altă problemă este că până la ora actuală nu a fost valorificat niciun bun infracțional pe care s-a pus sechestru, deoarece Guvernul încă nu a aprobat Regulamentul cu privire la evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale sechestrate. Directorul CNA a mai declarat că efectul activității Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale va fi resimțit peste câțiva ani, atunci când vor intra în vigoare sentințele pe cauzele penale. Este vorba de 48 de cauze penale din care ar putea fi valorificate și restituite bunurile pe care au fost aplicat sechestru și restituiți banii în bugetul statului.

În cele șase luni de activitate, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a pus sechestru pe un cont bancar, pe nouă unități de transport și 11 apartamente și terenuri. Valoarea totală a bunurilor ajunge la 3,8 milioane de lei.

Fluxul de știri
0