Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evrica. Guvernarea a găsit soluția la fluctuația de cadre din sistemul bugetar

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
A fost găsită soluția. Iată cum va opri Guvernul fluctuația de cadre din sistemul bugetar.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Unul dintre motivele primordiale care duc la fluctuația cadrelor, în special din sistemul medical și cel social, sunt salariile mici și lipsa unei locuințe. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, la ședința Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie”.

Deputatul susține că în prezent se lucrează asupra unei noi legi a salarizării care se va baza nu pe categorii, ci pe munca depusă și obligațiile prevăzută în fișa de post.

Bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veste bună de la Guvern. În acest an vor crește salariile

”Guvernul caută posibilități ca noua lege a salarizării să fie bazată pe munca și încărcătura depusă în exercitarea funcției și nu pe categorii”, a declarat parlamentarul.

Valentina Buliga speră că noua lege a salarizării va fi deja în vigoare la începutul toamnei acestui an.

”Ne dorim ca noua lege a salarizării să intre în vigoare din 1 septembrie”, a declarat Buliga.

Deputatul susține că deocamdată nu este clar cu cât vor crește salariile din sistemul medical și cel social, dar cert este că acestea trebuie să motiveze specialiștii să rămână în domeniu.

”Îmi vine greu astăzi să spun cu cât se prevede majorarea, dar vreau să vă asigur că suntem interesați ca salariul să fie motivațional”, a declarat președintele comisiei parlamentare.

Potrivit deputatei, sunt în derulare și alte proiecte de susținere a specialiștilor, precum proiectele ”Prima casă” sau ”Locuințe sociale”.

Fluxul de știri
0