Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul, orașul în care sunt comise cele mai multe crime

© Sputnik / Мирослав РотарьГенадий Косован
Генадий Косован - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru adjunct de Interne Ghenadie Cosovan declară că aproape jumătate dintre infracțiunile săvârșite în Republica Moldova au fost comise în Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 mart — Sputnik. Conform datelor Ministerului Afacerilor Interne, numărul infracțiunilor comise în Republica Moldova în anul 2017 este cu 15% mai mic decât în anul 2016. Cel mai înalt nivel al infracționalității rămâne a fi, ca și până acum, în mediul urban, în special în municipiile Chișinău și Bălți.

Fostul ministru adjunct de Interne Ghenadie Cosovan declară că aproape jumătate din infracțiunile comise în Republica Moldova au fost înregistrate în Chișinău.

„Dacă privim statistica în ansamblu, observăm desigur că nivelul infracționalității este mai înalt în orașe. Doar în Chișinău au fost înregistrate circa 40% din numărul total de infracțiuni. Dacă însă examinăm astfel de infracțiuni precum violul și furtul de animale, acestea au loc mai frecvent în localitățile rurale. În timp ce furturile din locuințe sunt înregistrate, în fond, în orașe", a menționat Cosovan.

Potrivit acestuia, în pofida datelor statistice, nu se poate afirma că nivelul infracționalității este mai mare la oraș decât la sat.

„De regulă, creșterea infracționalității este peste tot la fel. De exemplu, furturile din apartamente înregistrate cel mai des la oraș sunt comise de cele mai multe ori de persoane care locuiesc la sat. De aceea, dacă numărul de infracțiuni crește, acesta este aproximativ același atât la oraș, cât și la sat", a dedus Cosovan.

Fluxul de știri
0