Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine trebuie să prezinte declarația pe venit în anul 2017

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Data de 30 aprilie este termenul limită de depunere a declarației pe venit pentru persoanele fizice. Codul Fiscal stabilește persoanele care sunt obligate să prezinte la fisc declarația cu privire la impozitul pe venit în 2017.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. În anul 2018, termenul limită de prezentare a Declarației impozitului pe venit pentru persoanele fizice este data de 30 aprilie. Până în această zi inclusiv, persoanele fizice trebuie să prezinte la Oficiile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) datele cu privire la venitul obținut în 2017.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Societate
Noi impozite și amenzi îi așteaptă de cetățenii din Moldova

Persoanele juridice vor trebui să prezinte la fisc datele cu privire la impozitul pe venit până la data de 26 martie.

Declarație cu privire la impozitul pe venit trebuie prezentată obligatoriu de persoanele fizice care au obținut anul trecut un venit ce depășește suma de 31140 de lei, cu excepția veniturilor obținute de la un singur loc de muncă. Scutirea personală în anul 2017 este de 10620 de lei.

Totodată, declarația pe venit trebuie să fie prezentată obligatoriu de persoanele fizice care obțin venituri de la mai multe locuri de muncă, precum și de persoanele care obțin pe lângă veniturile salariale și alte venituri impozabile.

Proprietarii de automobile din Moldova vor plăti un impozit suplimentar>>>

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care nu sunt obligate să prezinte declaraţia cu privire la impozitul pe venit, la depistarea faptului de plată în plus la impozit, au dreptul să prezinte o declaraţie în care vor indica suma plătită în plus la impozit, care urmează să fie restituită conform legislaţiei fiscale.

Persoanele fizice care nu vor prezenta la timp declarația pe venit riscă amendă de o mie de lei, plus o amendă în mărime de 30 la sută din suma impozitului pe care trebuiau să o achite la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

Fluxul de știri
0