Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turnură neașteptată: Italia ar putea părăsi zona euro

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului Partidului Liga, trecerea Italiei la moneda unică europeană a fost o greșeală, iar țara ar putea părăsi zona euro.

CHIȘINĂU, 5 mar — Sputnik. Liderul Partidului de extremă dreaptă Liga, Matteo Salvini, a declarat că trecerea Italiei la moneda unică europeană a fost o greșeală și nu este exclus că țara va părăsi zona euro.

Former Italian premier Silvio Berlusconi attends the Seeds&Chips - Global Food Innovation summit, in Milan, Italy, Monday, May 8, 2017. United States former President Barack Obama will speak at the summit Tuesday. - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine

"Am afirmat și continuu să afirm că trecerea la euro a fost o alegere greșită. Vom lucra în guvern la un program de modificare a unui șir de parametri europeni. Vom vedea cine din Parlament va mai împărtăși punctul nostru de vedere. Vom mai munci la acest aspect în următoarele 10-12 zile, însă avem deja conturată o idee clară că timpul politicii monetare unice în Europa s-a încheiat", a declarat politicianul, citat de RIA Novosti

Salvini, al cărui partid a acumulat la alegerile parlamentare, potrivit datelor prealabile, peste 18 la sută din voturi, a anunțat o victorie istorică a formațiunii.

Fluxul de știri
0