Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai putem educa copiii prin poezie? Află ce spun doctorii în biologie

© Sputnik / Rodion ProcaAlina Trofim
Alina Trofim - Sputnik Moldova
Abonare
Doctorul în biologie Alina Trofim este de părere că poezia reprezintă o formă de educație modernă pentru copii, chiar dacă nu mai este în vogă în era internetului și rețelelor de socializare.

Игорь Додон возложил цветы к памятнику Эминеску в Кишиневе - Sputnik Moldova
Ce poezie a recitat Igor Dodon de ziua lui Mihai Eminescu
CHIȘINĂU, 05 mart — Sputnik. Poezia reprezintă o posibilitate de a promova cât mai multe lucruri pozitive. ”Putem sensibiliza și educa o generație nouă care ar avea o altă atitudine față de mediul înconjurător. Este demonstrat: copii devin mai buni și mai inteligenți prin lectură", a declarat Alina Trofim în cadrul unui interviu acordat pentru studioul radio Sputnik Moldova.

Dincolo de cercetările științifice și brevetele de invenție, Alina Trofim are mai multe cărți inedite publicate, printre care "Lumini din Umbră", o culegere de poezii ce vine cu îndemnul de a proteja mediului înconjurător și de a promova un mod de viață sănătos.

"Educația prin carte în varianta ei clasică are doar efecte bune. Contribuie la dezvoltarea personalității și a unui viitor mai bun. Pentru o educație mai performantă, mulți renunță la concurență în rândul copiilor pe mai multe segmente din activitatea școlară și extrașcolară, dar nu este cea mai bună soluție. Este nevoie să cultivăm în rândul copiilor cultura unei concurențe sănătoase. Una dintre aceste căi este indiscutabil poezia", a mai adăugat Alina Trofim, doctor în biologie.

Fluxul de știri
0