Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tratamente moderne pentru copiii cu boli cardiace și cancer în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariNatalia Lisita și Eduard Cheptănaru
Natalia Lisita și Eduard Cheptănaru - Sputnik Moldova
Abonare
În spitalele republicane au fost implementate metode moderne de diagnostic și tratament a bolilor pediatrice grave
Tratamente moderne pentru copiii cu boli cardiace și cancer în Republica Moldova

În spitalele republicane au fost implementate, în ultimii ani, metode noi de diagnostic și tratament pentru copiii cu malformații cardiace și cancer. Paradoxal, despre realizările medicilor din Republica Moldova în acest domeniu puțină lume cunoaște.

Frecvent, părinții copiilor grav bolnavi, care pot fi tratați gratuit în țară, sunt încurajați să opteze pentru o clinică medicală din străinătate. Medicii constată că peste hotare ajung pacienți cu patologii necomplicate sau cu maladii incurabile.

Ce posibilități moderne de tratament pentru copiii cu malformații cardiace și cancer există în Republica Moldova? Și de ce realizările medicilor moldoveni în acest domeniu nu sunt recunoscute și apreciate în țară?

Aflați din interviul realizat de jurnalista Maria Dimineț cu Natalia Lisița, șefa Secției Pediatrie Oncologică a Institutului Oncologic și Eduard Cheptănaru, medic cardiovascular în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Fluxul de știri
0