Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Străinii nu vor putea cumpăra terenuri agricole în Moldova. Cum comentează experții

© Photo: Youtube.com / Телерадиокомпания ATV ГагаузияВиорел Киврига
Виорел Киврига - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii străini nu vor putea cumpăra nici în viitor terenuri agricole în Republica Moldova. Noua prevedere se conține în Codul Funciar, care urmează să fie aprobat de către Parlament.
Străinii nu vor putea cumpăra terenuri agricole în Moldova. Cum văd experții acest lucru

Expertul IDIS Viitorul, Viorel Chivriga, a declara în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova că această măsură este una vitală pentru agricultura din Republica Moldova. „Eu cred că acesta este ultimul atu pe care îl are țara în mediul rural. Am pierdut deja resurse calificate, resurse umane calificate, Pierdem terenurile, iar dacă mai pierdem și panta asta, atunci rămânem cu nimic", a declarat Viorel Chivriga.

Potrivit lui, această prevedere va fi de folos atunci când va fi necesară o negociere cu partenerii europeni, sau alți parteneri. Viorel Chivriga a mai spus că dacă se va ajunge la situația ca cetățenii străini să poată procura pământ în țara noastră, atunci există riscul ca oamenii de la țară să rămână fără moșiile lor.

Menționăm că în Parlament a ajuns spre examinare proiectul noului Cod Funciar, care are mai multe beneficii pentru agricultorii din țara noastră.

Fluxul de știri
0