Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă banii. Ce se întâmplă cu leul moldovenesc

© SputnikCorneliu Melnic
Corneliu Melnic - Sputnik Moldova
Abonare
Leii moldovenești se schimbă la față. Nu toți, ce-i drept. Banca Națională a Moldovei a luat decizia ca bancnotele de 1, 5 și 10 lei să fie înlocuite cu monede de 1, 2, 5 și 10 lei.
Se schimbă banii. Ce se întâmplă cu leul moldovenesc

Șeful Direcției Operațiuni cu Numerar a Bancii Naționale a Moldovei, Corneliu Melnic, a spus că leul va fi mult mai puternic odată cu punerea în circulație acestor monede. Ele urmează să intre în uz la începutul lunii aprilie, a precizat Melnic în cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik Moldova.

„Din motiv că stocul de bancnote cu nominalul de 5 și 10 lei este foarte ridicat, BNM a decis ca mai întâi să emită monedele de 1 și 2 lei. Iar mai apoi vor fi introduse și cele de 5 dar și 10", a declarat Corneliu Melnic.

Potrivit lui, fiecare monedă are un design deosebit, dar și inscripții secrete pentru a nu putea fi falsificate. Din prognozele Băncii Naționale a Moldovei, bancnotele de 1, 5 și 10 lei vor dispărea din circulație la sfârșitul anului 2021.

Emisiunea cu Corneliu Melnic o puteți asculta în fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0