Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Legea care va umple buzunarele bugetarilor. Anunțul Svetlanei Cebotari

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Cebotari
Svetlana Cebotari - Sputnik Moldova
Abonare
Salarii mai mari. Asta promit autoritățile pentru toți angajații statului. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, spune că, în prezent, se lucrează intens la noua lege a salarizării, care le va asigura angajaților plătiți din bugetul de stat salarii decente.
Legea care va umple buzunarele bugetarilor. Anunțul Svetlanei Cebotari

Declarația a fost făcută în Studioul Radio Sputnik Moldova.

„Se lucrează foarte activ la noua lege de salarizare pe sectorul bugetar, unde s-a propus că salariul să fie maximal, adică să poată acoperi cheltuielile pe care le are astăzi un cetățean. Sunt sigură că aceste măsuri vor aduce la stoparea exodului medicilor", a declarant Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Până când inițiativa va trece toate etapele prin Guvern și Parlament, bugetarii vor trebui să se mulțumească cu o majorare de doar 3,7% a remunerării.

„De la 1 aprilie vor fi indexate salariile bugetarilor cu indicele prețurilor de consum, de 3,7%. Se fac pași pe acest segment. Suntem, împreună cu Guvernul, în căutarea altor soluții pentru a majoră salariile bugetarilor", a adăugat Svetlana Cebotari.

Fluxul de știri
0