Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Frig de crapă pietrele. Cum va fi vremea în următoarele zile și pe 8 martie

© Photo : Facebook / Natalia Sîrbu CanțerNatalia Sîrbu Canțer
Natalia Sîrbu Canțer - Sputnik Moldova
Abonare
Prima zi de primăvară a venit cu temperaturi mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă.
Este frig de crapă pietrele. Cum va fi vremea în următoarele zile și pe 8 martie

Valul de ger polar a lovit întreaga Europă, inclusiv Republica Moldova. Noaptea trecută, minimele în ţară au atins —18 grade Celsius.

Solicitată de Sputnik Moldova, meteorologul Natalia Sârbu-Canțer ne-a comunicat că "temperaturi scăzute vor fi înregistrate și în următoarele zile, vom avea între —12 și —13 grade Celsius,  după care va urma o ușoară încălzire a vremii. Săptămâna următoare, timpul va fi mai blând cu noi, în ajunul zilei de 8 martie temperatura aerului va oscila între —1 și —3 grade Celsius".

Natalia Sârbu-Canțer a menționat că în aceste zile temperaturile sunt cu  9-10 grade Celsius mai joasă decât cele normale pentru această perioadă a anului. Menționăm că astăzi și mâine este în vigoare codul galben de frig şi vânt în toată ţara. Astfel, până pe 2 martie se vor înregistra temperaturi de până la —20 grade Celsius, iar vântul va sufla cu o viteză de peste 70 pe kilometri pe oră.

Fluxul de știri
0