Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ger cumplit peste Moldova. Mai mulți boschetari, preluați cu degerături

© Photo : Arhivă personalăMarcela Diță
Marcela Diță - Sputnik Moldova
Abonare
A fost o noapte cumplită pentru persoanele fără un adăpost. Mai mulți boschetari au fost duși noaptea trecută la Centrul de Triere a Persoanelor fără Adăpost, din Chișinău.
Ger de crapă pietrele. Mai mulți boschetari, preluați cu degerături

Purtătorul de cuvânt al Centrului de Triere, Marcela Diță a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova că, doar în ultimele ore, nouă persoane ale străzii, au fost duse pentru adăpost, la Centrul de Triere din Chișinău.

„Numai în ultimele 24 de ore, la Centru au fost aduse nouă persoane. Oameni găsiți în stradă fie de cetățeni, fie de polițiști sau medicii de pe ambulanță. Angajații Centrului activează în regim non-stop. În această perioadă suntem mobilizați astfel încât să facem față numărului mare de oameni ai străzii care vor fi aduși la Centru", a mai spus Marcela Diță.

Potrivit eu, numărul total de locuri disponibile este de 150, foarte mulți din ei fiind nevoiți să doarmă pe saltele puse la podea.

„Noaptea trecută am avut 95 de persoane. În cadrul Centrului ei au posibilitatea de a face baie, de a primi un pachet igienic, de a se încălzi, a lua masa, a servi un ceai fierbinte. Să poată să-și revină din starea de îngheț în care a ajuns", a declarat Marcela Diță.

În cadrul Centrului de Triere muncesc și medici care acordă ajutor boschetarilor ajunși acolo cu hipotermie.

Fluxul de știri
0