Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine e mai mare: bărbatul sau femeia? Explicația unui preot ortodox

CC0 / Pixabay / Unsplash / Cuplu tânăr
Cuplu tânăr - Sputnik Moldova
Abonare
Cine este mai mare, cine este mai important: bărbatul sau femeia? – o întrebare la care răspunde un călugăr ortodox din Iași.

CHIŞINĂU, 28 feb — Sputnik. E o comparație infantilă atunci când cineva încearcă să determine cine este mai mare: bărbatul sau femeia, afirmă părintele Calistrat Chifa, în una din predicile sale, ținută în fața enoriașilor. 

"Femeia este limanul liniștit al casei și al bărbatului de lângă ea! De ce? Pentru că ea are din fire, pietate şi evlavie! Nu bărbatul! Bărbatul este războinicul desăvârșit, verticalitatea desăvârșită. Bine, cei care mai sunt verticali, astăzi, pentru că mulți merg în patru labe ca "maimuța" de la băutură!", spune părintele.

"Tot aud o comparație, iar eu spun că este o comparație infantilă! Că femeia este mai mare ca bărbatul, iar bărbatul este mai mare ca femeia! În Împărăția lui Dumnezeu, nu se însoară şi nu se mărită! Acolo toți sunt ca îngerii! Trupul este casa sufletului şi cu asta, basta! Nu ne interesează forma biologică!", a mai afirmat părintele.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

Fluxul de știri
0