Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Iată ce alimente ajung pe rafturile magazinelor din Moldova

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaMezeluri și produse din carne
Mezeluri și produse din carne - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe nereguli au fost depistate la o întreprindere din Ialoveni, specializată în producerea mezelurilor

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat un control la o întreprindere specializată în producerea mezelurilor și cărnii afumate.

Inspectorii au depistat încălcări grave privind respectarea regulilor și normele sanitare. Astfel, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, iar în secția de producere și în încăperile auxiliare lipsea parțial sistemul de ventilare.

În același timp, a fost atestată neconcordanța între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție — marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea banilor în numerar.

Inspectorii au mai depistat mezeluri fără marcaj și fără dată de fabricare. În total, au fost ridicate 1205 kg de mezeluri.

Oamenii legii au întocmit procese verbale cu privire la contravenția de „încălcare a regulilor și normelor sanitar veterinare, la fel și a normelor sanitar-igienice și sanitar-antiepidemice".

Cei ce se fac vinovați de aceste nereguli riscă o amendă de la 450 până la 1200 de lei.

 

Fluxul de știri
0